Honduras en Guatemale - Reisverslag uit Copán, Honduras van haraldsusan - WaarBenJij.nu Honduras en Guatemale - Reisverslag uit Copán, Honduras van haraldsusan - WaarBenJij.nu

Honduras en Guatemale

Blijf op de hoogte en volg

21 Januari 2013 | Honduras, Copán

Lieve mensen,

Hier weer een berichtje van ons, we hebben natuurlijk weer veel beleefd en daarover nu meer.

De vorige keer dat we een berichtje hebben geplaatsT zijn we de volgende dag gaan vulkaanboarden! Echt super VET. De Cerro Negro vulkaan is de kleinste vulkaan in Nicaragua 675m hij heet daarom ook de cerro Negro de zwarte heuvel. hij is namelijk ook helemaal pikzwart. Om te gaan vulkaanboarden heb je een plankje nodig en een paar goede benen want de klim naar boven is ongeveer anderhalf uur. Waarbij je op de top wordt getracteerd op een fantastisch uitzicht (zie fotos). Daarna gaat het echte werk beginnen, een oranje overall aan en het boarden kan beginnen. Je gaat op je plankje zitten en zetje af en dan glij je zo naar beneden, met je voeten naast het plankje kun je remmen, of op het plankje is gas geven. Door middel van je evenwicht en je voeten blijf je recht naar beneden gaan. Harald ging zo hard dat die maar liefst 3 x crashd is. Susan daarin tegen geen 1 keer. De snelheid van harald was 48 km per uur suus 38km. In ongeveer 1 minuut ben je weer beneden en heb je een hele ervaring erbij, echt vet gaaf om te doen.

De volgende dag zijn we vertrokken naar de vulkaan Telica die nog steeds actief is. Deze vulkaan hebben we aan het eind van de dag beklommen,en daar genoten van de zonsondergang waarbij we de zon in de zee konen zien zakken. Super gaaf uitzicht. Vervolgens hebben we ons tentje opgezet om een nachtje te gaan slapen op de vulkaan. Op de vulkaan was in het midden een groen vlakje gras voor je tentje. In de avond zijn we naar de krater gelopen om de lava te spotten. Je kon de lava niet super goed zien door de rook, maar wel heel goed horen sissen en borrelen. Daarna was het tijd om te gaan slapen, naja slapen poging tot... onze tent is namelijk 3x omgewaaid. De volgende ochtend vroeg opgestaan 5 uur om de zonsopgang te zien. Ook wederom super gaaf om te zien! Vervolgens zijn we gaan afdalen door de bossen, kale vlaktes om uiteindelijk weer bij de bewonde wereld uit te komen. Onder het motto: Reizen, uiterlijk word je er niet mooier van, maar innerlijk wel. Heb ik nog even een goede smak gemaakt tijdens het beklimmen van de vulkaan. (Suus dus). Goeie krassen op mijn arm.

Naar een paar fantastisch dagen in Leon zijn we de volgende dag naar Honduras vertrokken. De grens van Costa Rica naar Nicaragua zijn we zelf overgestoken, maar omdat de grenzen naar boven minder worden, hebben we deze grens overgang georganiseerd overgestoken.
De grens stelde niet veel voor we waren zo in Honduras. De busreis naar de hoofdstad was bijzonder mooi. Honduras bestaat uit heel veel bergen, en dat geeft een prachtig uitzicht en dus een prachtige rit. We wilden eigenlijk gelijk doorreizen van Tegucigalpa naar Copan, maar de bus die we wilden was al vol, dus de volgende dag verder gereisd naar Copan.

In Copan zijn we van maandag tot vrijdag gebleven. Copan is de oude stad van de maya´s. Waarbij we dinsdag harald zijn verjaardag hebben gevierd. Erg gezellig met in de ochtend ballonen, en s avonds lekker uit eten geweest. De dag zelf zijn we naar de Ruinuis van de Mayas geweest, echt een hele indrukwekkende ervaring. Vooral om te zien hoe de tempels, altaren en beelden gegrafeerd zijn met hele verhalen in hyrogliefen. Ook hebben we het beroemde `voetbalveld`van de maya`s gezien waar zijn het spel op soms leven en dood speelden. Toch ander dan dat je je elke zaterdag uitslooft voor 3 punten.

De volgende dag zouden we naar de hotsprings gaan, maar helaas werd suus te ziek. Hierna twee dagen rustig aan gedaan om vervolgens vrijdag naar Antigua in Guatemala af te reizen. Honduras hebben we verder geen plekken die we willen bewonderen dus verder.

Guatemala, naar een goede busreis goed aangekomen in Antigua, de oude hoofdstad van Guatemala. Mooie stad met veel kerken en leuke parkjes. Wat opvalt hier in guatemala is dat het steeds meer westers wordt. Wel zie je een groot verschil tussen de mayas en de andere bevolking.

Op dit moment zijn we bij het meer van van Atitlan. Een meer omringt tussen verschillende vulkanen en bergen, echt een plaatje zeker met ongeveer 23 graden en lekker zonnetje. Vandaag wezen kayaken en morgen gaan we een tochtje met de boot over het meer naar verschillende plaatjses.

Vervolgens hebben we besloten om door te reizen naar Mexico,omdat we meer tijd hebben dan we gedacht hadden. Zoals je leest gaat het hier allemaal prima en vermaken we ons heerlijk. We genieten met volle teugen.

Hoe is het met jullie? lekker aan het genieten van de sneeuw? We kunnen ons er bijzonder weinig van voorstellen zo`n witte wereld en de kou.

Groetjes van ons en geniet nog lekker van de sneeuw.

• 22 Januari 2013 - 07:59

Astrid A. :

Wat een belevenissen weer, prachtig om te lezen dat jullie het zo naar de zin hebben. Mooie foto's ook! Groeten vanuit een wit en ijskoud Nederland!

• 22 Januari 2013 - 10:24

Remon & Demi:

Hi Harry en Suus!

Wat een super mooi verhaal weer! En weer genoten om het te lezen! en de foto's zijn echt prachtig!
    heel veel genieten daar! Hier is het echt koud brrr niks aan haha!!!
    Liefs Remon en Demi

• 22 Januari 2013 - 10:36

Diana Kroeze:

Wat een geweldige foto's!! En wat mooi om te lezen dat jullie genieten.
    Groetjes en veel plezier nog

• 22 Januari 2013 - 14:53

Herman En Hannie:

ook wij genieten mee ,heel veel plezier daar in dat verre land .groeten herman en hannie

• 22 Januari 2013 - 17:00

Dervin :

mooi verslag met prachtige foto's,het meer van Atitlan daar wil je echt nooit meer weg,zo mooi !

geniet er van,

• 22 Januari 2013 - 17:24

Erik En Annemiek:

Hallo daar,
    mooi om te lezen!
    Hier een dik pak sneeuw ha ha ies kan liehn.
    lekker koud! Dit weekend kameraden dag.......
    Boakebouwers zijn keunedarpers van het joar.
    dus jullie ook gefeliciteerd...
    Doei doei

• 22 Januari 2013 - 17:48

Anita:

Hey Suus en Harald,

Wat een gaaf verhaal weer.
    Wat een bijzondere ervaring lijkt me dat, kamperen op een vulkaan,
    en het gestuntel met de tent maakt dat je het je langer kan heugen :D

Wat balen dat je ziek was suus, dat kan je beter bewaren voor thuis hoor.

Geniet er van.

Liefs van mij....

• 22 Januari 2013 - 19:41

Gerben En Sandra:

Mooi zeg, wat een heerlijke foto's... Geniet ervan!

• 22 Januari 2013 - 22:58

Roelf-Jan:

Goeie foto's! Ziet er vet uit daar.

Veel plezier, groeten,

Roelf-Jan.

• 23 Januari 2013 - 23:56

Marti:

Hey hallo jullie tweetjes,
    wat leuk om jullie verhalen weer te lezen en de foto's erbij te bekijken....hierdoor krijg je een beetje een completer plaatje....maar wat jullie zien en doen is zo bijzonder .....daar kunnen we ons denk ik bijna geen voorstelling van maken. Hartstikke leuk dat jullie ervan genieten.
    Wij hebben vanavond heerlijk geschaatst op de Noordpool. Vanaf gisteren open en vanavond was het ijs super en op de baan errug gezellig. Met een kop chocomelk aan het eind weer richting huis. Inderdaad een witte wereld hier zo.....waarschijnlijk nog tot na het weekend. Wel lekker dat het toch nog winter is geworden. Nog een paar weekjes dan is het carnaval. Druk met de wagen aan het bouwen....gaat helemaal goed komen !!
    ....op naar een nieuw verslag van jullie.....zo leuk om te lezen hoe het jullie vergaat.
    Groetjes De Wuestmannetjes :)

• 24 Januari 2013 - 13:20

Mam:

Lieverds, wat zou ik jullie graag bezig zien.
    Blijf genieten.
    Mam.

• 25 Januari 2013 - 11:45

Dick & Leidy:

wat een boeiend verslag, jullie zouden reisleiders kunnen zijn.
    blijf vooral genieten !!!!!

• 29 Januari 2013 - 11:30

Jurgen:

Ik zie het al, volgende reis wordt boarden in de sneeuw!

• 29 Januari 2013 - 14:19

Jurgen Van Dijk:

Mooi verslag weer, leuk om te lezen!
    Geniet er nog van met z'n tweeën!

Veel plezier, X!